Як у Львові курсує новий п’ятисекційний трамвай, що сполучає Сихів з центром. Відео

5993 0
Tvoemisto.tv перевірило, як курсує новий п'ятисекційний трамвай і дізналося його переваги.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові на маршрут №8 виїхав новий п’ятисекційний трамвай «Електрон», який сполучає вул. Вернадського на Сихові з пл. Соборною в центрі міста. Tvoemisto.tv випробувало цей маршрут і дізналося більше про сам трамвай, який курсує у пікові години та може вмістити до 250 людей.

У коментарі водій трамваю каже, що наразі ніяких недоліків у трамваї не виявив. Він комфортний як для водія, так і пасажирів, адже є два пандуси для людей з інвалідністю та батьків з візками. 

«Є кондиціонер, який взимку нагріває трамвай, а влітку працює у режимі холоду. Також має хорошу вмістимість, так як тут 56 сидячих місць і стоячі», – каже водій Степан. 

Він також додає, що покращилося розташування усіх кнопок, адже, наприклад, кнопки відкривання дверей тепер розташовані перед очима, а раніше були справа. Є два монітори, на яких можна слідкувати за приладами. 

Зазначимо, що у коментарі під час прямої трансляції пасажирка Анна каже, що трамвай комфортний, просторий, а також теплий, якщо порівнювати його з деякими іншими трамваями. Температура в салоні трамваю становить 12 градусів тепла, а якщо на вулиці мороз більше семи градусів, то в салоні налаштовують температуру +16 градусів. 

Зараз трамвай курсує у час пік, зокрема зранку з 06.00 по 10.00, а ввечері з 16.00 по 20.00. 

Читайте також: Львів отримав перший новий п'ятисекційний трамвай. Чим він особливий

Таких п’ятисекційних трамваїв Львів має отримати десять. Перший з них місто отримало у грудні минулого року. Нові п'ятисекційні трамваї їздитимуть на 8-му маршруті, що сполучає Сихів із центром, бо це найбільш ефективна лінія, вона виділена і тут великий пасажиропотік. 

Нові трамваї закуплені за кошти Європейського інвестиційного банку. Місто отримало 12 млн євро на закупівлю десяти п'ятисекційних трамваїв. Такі трамваї виробництва львівського концерну «Електрон» можуть вмістити 250 людей. Вони є більш комфортними і легшими у керуванні, аніж попередні. Вартість нового п'ятисекційного трамвая становить 1,9 млн доларів (разом із запасними частинами).

Додамо, що перший низькопідлоговий трамвай «Елетрон» у Львові з’явився у 2013 році. Упродовж 2014-2016 році Львів купив 8 трамваїв «Електрон». Більшість із них курсують на маршруті №8 на Сихів. Однак не всі вони виїжджають на маршрути. При цьому у жовтні на маршруті курсувало сім трамваїв, у листопаді – п'ять, а в грудні – лише два.

Софія Шавранська

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!