Чи може зменшити Львів кількість трамваїв задля економії електроенергії

1335 0
Місто має план організації руху транспорту на випадок відсутності електроенергії, але наразі його застосовувати не потрібно.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Через удари росіян по об'єктах енергетичної інфаструктури в Україні відбуваються відключення світла. Так, наприклад, у Києві тимчасово обмежили курсування більшості тролейбусів, замість яких зараз їздять маршрутки. Водночас у Львові зупиняти роботу електротранспорту поки не планують, але місто має план на випадок відсутності електроенергії. 

Джерело: керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів у коментарі Tvoemisto.tv

«Щодо зупинки роботи електротранспорту, то такої потреби у Львові немає. Ще на початку воєнних дій такий сценарій передбачався, і є певний план організації руху транспорту у разі відсутності електранспорту, але наразі його застосовувати не потрібно», – сказав він. 

Читайте також: Чи зросте вартість проїзду та як курсуватиме транспорт з осені. Розмова з Орестом Олеськівим

За його словами, 11 листопада у Львові збільшили кількість електротранспорту на трамвайних маршрутах №9, №4, №6. Всього 6 додаткових одиниць. Раніше підсилили тролейбусні маршрути.

«Електротранспорт є більш кономний в експлуатації, ніж громадський транспорт. Електрика дешевша за пальне, тому поки є можливість, Львів буде експлуатувати електротранспорт», – додав він. 

Нагадаємо, на вулиці Бандери трамваї №1 та №2 змінили маршрут через демонтаж підпірної стінки. 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!