Львів став переможцем у конкурсі сталого розвитку від ЄБРР

1737 0
Спільно з ЄБРР у Львові розробили вісім муніципальних проєктів за всіма напрямками міських послуг.
Фото: Андрій Бойко

Фото: Андрій Бойко

Львів став переможцем у конкурсі сталого розвитку від ЄБРР за прихильність до екологічності у комунальних послугах. Про це йдеться на сайті ЄБРР.

Читайте також: Побороти затори. Що може змінити інтегрована концепція розвитку у Львові

Спільно з ЄБРР у Львові розробили вісім муніципальних проєктів за всіма напрямками міських послуг, включно з громадським транспортом, електронними квитками, твердими побутовими відходами, очищенням стічних вод, виробництвом біогазу, центральним опаленням і реконструкцією доріг.

У міськраді Львова кажуть, що місто було одним з перших муніципалітетів в Україні, який зобов’язався добровільно скоротити викиди CO2.

Очікується, що ці проєкти лише з ЄБРР приведуть до скорочення викидів вуглецю на 360 тисяч тонн щорічно. Це еквівалентно висадці 5,9 мільйонів дерев або вивезення 76 тисяч автомобілів із дороги.

Щорічні нагороди Європейського банку реконструкцій і розвитку за сталість (EBRD Sustainability Awards) відзначають досягнення міст-клієнтів ЄБРР у п’яти категоріях: сталий енергетичний ресурс, стійкість до клімату, найкраща екологічна та соціальна практика, екологічні та соціальні інновації, гендерна та економічна інклюзія.

У 2020 році 16 міст із 11 країн були відібрали до золотих, срібних та бронзових нагород.

Читайте також: Чого нема в комплексній стратегії озеленення Львова

Нагадаємо, що Львів першим з українських міст отримає План заходів зеленого міста. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!