Львів та Будапешт хочуть з’єднати автобаном

4057 0
Нова автострада поєднає Львів з угорським автобаном М-3 Будапешт-Н’їредьхаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.
фото: сторінка "Укравтодору" у Facebook

фото: сторінка "Укравтодору" у Facebook

Державне агентство автомобільних доріг України має намір реалізувати проект нового автобану Львів-Будапешт через пункт перетину «Дийда», йдеться на офіційній сторінці «Укравтодору» у Facebook.

У межах реалізації цього проекту «Укравтодор» спільно зі Світовим банком почали підготовку pre-feasibilitystudy проекту будівництва (реконструкції) дороги І категорії Львів-Мукачево. Ця ділянка дороги має спростити транспортне сполучення між Україною та Угорщиною, а також зняти навантаження з контрольно-пропускного пункту «Чоп-Захонь», на який наразі припадає основна частина вантажних автомобільних перевезень.

Читайте також: На Львівщині відремонтували частину дороги до Самбора. Фото

Дорога М-06 з Мукачева до Львова проходить через складний гірський рельєф, а проїзд по ній займає близько 3,5 годин. Новий автобан скоротить час в дорозі до 2 годин, прогнозують дорожники. Нова автострада поєднає Львів з угорським автобаном М-3 Будапешт-Н’їредьхаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.

Підготовка pre-feasibilitystudy проекту передбачає розробку найоптимальнішої концепції нового маршруту із пропозиціями щодо реконструкції наявних ділянок дороги та/чи будівництва нових, а також визначення вартості проекту відповідно до обраної концепції.

Читайте також: «Онур» відремонтує дві дороги біля Львова за майже 35 млн грн

У перспективі новий автобан Львів-Мукачево буде поєднуватися із словацьким автобаном R-2, що забезпечить його зв'язок із системою швидкісних доріг Словаччини, Чехії, Німеччини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!