Львів та область готові відкривати садочки для дітей

3849 0
У Львові працюватимуть чергові садочки.

У Львові та на Львівщині готові відкрити дошкільні заклади, аби батьки мали змогу вийти на роботу. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомили міський голова Львова Андрій Садовий та очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Зокрема, цього тижня планують перепланувати роботу львівських садочків, адже багато з них використовують як центри для прийому переселенців.

Читайте також: У Львові та області відновлюють навчання школярі 1-11 класів

«У Львові зробимо чергові садочки, які зможуть приймати дітей тих батьків, які виходять на роботу», – каже Садовий.

Від сьогодні, 14 березня, у Львові та області відновили роботу й школи. У Львові діти навчаються онлайн, куди зареєструвались 67 тисяч дітей, а в області навчання розпочалось по-різному – онлайн, офлайн та змішаному форматах.

«Навчальні заклади в області працюють залежно від ситуацій. Дітям пропонують працювати за дистанційним навчанням, а там, де можливо, навіть відвідувати школи», – додає Максим Козицький.

Читайте також: Як дітям-переселенцям на Львівщині долучитися до навчання у школах

За словами Андрія Садового, майже тисяча дітей, які зареєструвалися до онлайн-навчання – тимчасово переміщені. Частина з них живе у школах, де отримали тимчасовий прихисток, і там же й навчаються. Ще частина дітей живуть у помешканнях львів’ян. Загалом, переміщених осіб зараз приймають орієнтовно 500 закладів освіти, культури і спорту.

Як зауважив міський голова Львова, до міста вже приїхало понад 200 тисяч осіб. 

Нагадаємо, що з 14 березня повертаються з канікул і відновлюють навчання школи Львова та Львівщини. Навчальний процес у школах області буде індивідуальний, у залежності від закладу освіти та ситуації у ньому. Будуть різні форми навчання – від очної, змішаної і до дистанційної. Наразі ще не відновлюватиме навчання Національний університет «Львівська політехніка», а ось Національний університет ім. Івана Франка з понеділка починає навчання онлайн.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!