Із понеділка школи на Львівщині повертаються до навчання

32976 0
Школярі навчатимуться за різними формами навчання.
фото: Io.uа

фото: Io.uа

Із понеділка, 14 березня, школи Львівщини повертаються з канікул і відновлюють навчання. Про це Тvoemisto.tv повідомив директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска.

Читайте також: Пробне ЗНО у березні не відбудеться

За його словами, навчальний процес у школах буде індивідуальний, у залежності від закладу освіти та ситуації у ньому.

«Будуть різні форми навчання – від очної, змішаної і до дистанційної», – каже Олег Паска.

Крім того, як зазначив головний освітянин області, на Львівщині запускають роботу дистанційної школи, яка працюватиме у форматі класів. Її організовує волонтерський рух вчителів.

«Це означає, що у цю дистанційну школу будуть завантажені списки дітей (по 30 дітей у класі), з якими працюватимуть вчителі, згідно з розкладом. Діти матимуть можливість заходити у школу у будь-який момент часу і доби, вивчити уроки і в певний визначений час доби зможуть отримати онлайн консультацію вчителя», – каже освітянин.

Для Львівщини така дистанційна школа є абсолютно новою, але її вже запускали у Києві.

Читайте також: Учнів 4 і 9 класів звільнили від ДПА

«Така ж дистанційна школа працювала у Києві, тепер пробуємо запустити її у себе», – додав він.

Про те, як і в якому форматі працюватиме кожна школа Львівщини з понеділка, обіцяли оприлюднити до кінця дня. Те, як долучитися до дистанційної школи та зареєструвати в ній дитину, з’явиться завтра.

За словами Олега Паски, до навчання у львівських школах та дистанційній школі долучатимуться діти, які є внутрішньо переселеними. Для цього в обласному департаменті освіти створять спеціальну гарячу лінію. Ті, хто не зможе зареєструватися у дистанційній школі за посиланням, зможуть це зробити через гарячу лінію.

Про те, як навчатимуться діти у львівських школах, наразі не відомо. Тvoemisto.tv звернулося за коментарем в управління освіти і наразі чекає на відповідь.

Нагадаємо, 24 лютого Росія здійснила повномасштабний наступ на Україну. Нагадаємо, що через вторгнення Росії львівських учнів перевели на дистанційне навчання, а з понеділка, 28 лютого, львівські школи оголосили канікули на два тижні. Згодом стало відомо про скасування Державної підсумкової атестації у 2022 році для учнів 4-х та 9-х класів шкіл. Через війну в Україні не відбудеться також пробне ЗНО. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!