Львів залучить французьку компанію для вирішення проблеми зі сміттям

2467 0
На розгляді у Міністерстві фінансів та економіки Франції перебуває заявка міжнародної компанії Egis щодо виділення грантових коштів на розробку проектної документації для комплексного вирішення проблем з ТПВ у Львові.
Фото: verbovska.blogspot.com

Фото: verbovska.blogspot.com

Про це повідомив народний депутат України та радник міського голови Львова Сергій Кіраль під час обговорення на тему: «Львів долучається до світової ініціативи «нуль відходів (Zero waste)».

Він також відзначив, що процес співпраці із Францією проходить паралельно із процесом залучення коштів Європейського інвестиційного банку для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва нового комплексу. Причиною є блокування заявки Львова Міністерством регіонального розвитку впродовж більш, ніж року.

Читайте також: Врятувати Львів від сміття. У місті хочуть зменшити кількість відходів на 30%

«Сьогодні на розгляді в Міністерстві фінансів та економіки Франції перебуває заявка міжнародної компанії Egis, яка має досвід підготовки концепцій поводження з ТПВ, на грантові кошти для напрацювання та розробки цілого пакету проектної документації для комплексного вирішення проблем у Львові. І до кінця місяця має бути прийнято рішення. Ми сподіваємось, що воно буде позитивне, і тоді місто зможе заручитися досвідом та фаховими знаннями компанії для розробки стратегічних документів», – зазначив він.

Читайте також: Як правильно сортувати сміття

За словами Сергія Кіраля, основна робота компанії буде спрямована на оновлення проекту рекультивації Грибовицього сміттєзвалища, розробленого інститутом «Гірхімпром», та вивчення різних варіантів технологій переробки будівництва нового сучасного комплексу. «Тобто, це такий паралельний процес, який ми запускаємо з допомогою Посольства Франції. Громадськість і місто можуть бути в ньому активним учасником», – додав Сергій Кіраль.

Повне відео з дискусії Zero Waste – за посиланням.

Нагадаємо, Львів долучається до світової ініціативи «нуль відходів (Zero waste)»: у місті стартує розробка стратегії поводження з ТПВ на 2017-2022 роки. До процесу залучають міжнародних експертів, а також фахівців із міст-партнерів. Долучитись до розробки стратегії запрошують і громадських активістів та всіх охочих.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!