Львів зобов'язав гаражний кооператив сплатити пів мільйона через суд

3439 0
Кооператив мав ділянку в постійному користуванні 10 років, проте вони минули.
фото: Львів. Містобудування

фото: Львів. Містобудування

Львів через суд стягнув за оренду пів мільйона у гаражного кооператива «Конвеєр». Про це повідомили у департаменті містобудування.

Йдеться про земельні ділянки площею 3,1 га та 1,2 га на вул. Шевченка, 367 у Львові. Ними гаражний кооператив користується досить давно. Тут розміщені гаражі, право власності на них зареєстроване на фізичних осіб на підставі довідок, виданих уже згаданим кооперативом.

Фактично останні три роки (з 2021-го до 2023 р.) «Конвеєр» користувався комунальною землею, але вирішив орендної плати не платити. Сплачував лише земельний податок. Як аргументи – мовляв, немає правових підстав для оплати, адже ухвалою ЛМР народних депутатів № 794 від 12.06.1997 ділянку йому дали в постійне землекористування. А отже, він вважає себе постійним користувачем.

Читайте також: Забудовник заборгував Львову понад 4 млн гривень за оренду землі 

Утім, як повідомили у департаменті, в кооперативі «забули» про один невеличкий, але такий суттєвий нюанс – ділянку в постійне землекористування йому видали лише на 10 років, які уже минули. І, звісно, постійне землекористування за відповідачем не зареєстроване.

Нагадаємо, юристи департаменту містобудування Львівської міської ради відсудили на користь громади понад 1 млн грн. Ці кошти заборгували два товариства за користування комунальною землею. Рішення на користь міської громади прийняли в апеляції, тож його вже не можливо оскаржити. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!