Забудовник заборгував Львову понад 4 млн гривень за оренду землі

889 0
Якщо забудовник проігнорує два рішення суду, то засновники відповідатимуть особистими коштами та майном.
фото: львів містобудування

фото: львів містобудування

У Львові забудовника зобов'язали повернути Львівській громаді понад 4 млн гривень боргу за оренду землі. Таким є рішення двох судів, які задовольнили позови юристів департаменту містобудування ЛМР про стягнення заборгованості. Про це повідомили у департаменті.

Йдеться про ТзОВ «Каньйон», яке збудувало на вулиці Шевченка, 307А багатоквартирний будинок, проте досі не розрахувалося з містом за оренду.

«У разі, якщо забудовник проігнорує два рішення суду, то засновники відповідатимуть особистими коштами та майном. А це вже інша форма відповідальність перед законом», – наголосили у відділі правого забезпечення департаменту містобудування.

Кілька років тому місто надало в користування ТзОВ «Каньйон» земельну ділянку площею 1,51 га. Спочатку забудовник справно платив оренду комунальної землі, яку взяв під будівництво багатоквартирного будинку. Але вже після 2021 року почалися перші заборгованості.

Читайте також: У Львові та околицях зафіксували 44 незаконно приватизовані ділянки

Тоді юристи департаменту містобудування через суд зобов'язали фірму сплатити понад 900 тисяч боргу за оренду ділянки. Разом з інфляційними, штрафними санкціями, пенею назбиралося майже 2 млн гривень. Забудовник рішення суду не виконав, борг не повернув. Не платив за оренду і в наступні роки.

Через невиконання умов договору юристи департаменту містобудування звернулися в Господарський суд Львівської області щодо стягнення заборгованості та штрафних санкцій. Суд позов міста до ТзОВ «Каньйон» задовольнив. Та зобов'язав стягнути заборгованість за оренду – 2,2 млн грн. З попереднім боргом і штрафними санкціями виходить понад 4 млн гривень заборгованості перед Львівською громадою.

Нагадаємо, юристи департаменту містобудування Львівської міської ради відсудили на користь громади понад 1 млн грн. Ці кошти заборгували два товариства за користування комунальною землею. Рішення на користь міської громади прийняли в апеляції, тож його вже не можливо оскаржити. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!