«Львівобленерго» перевірять через скарги на нерівномірні відключення

3003 0
Комісія ухвалила таке рішення під час засідання 20 грудня.
Фото умовне

Фото умовне

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, позапланово перевірить «Львівобленерго» та ще кілька обленерго у західних областях. Таке рішення через скарги на нерівномірні відключення затвердили під час засідання 20 грудня.

Джерело: НКРЕКП

Перевірки проводитимуть внаслідок численних скарг від споживачів про недотримання операторами систем розподілу графіків відключень від електропостачання. Причиною стали також неповідомлення споживачів про перерви в електропостачанні. Зокрема, споживачі вказують на відсутність або неактуальність інформації про перерви в електропостачанні на вебсайтах операторів систем розподілу. 

На цю ж тему: Україна може стабілізувати енергосистему до літа за умови, що не буде нових обстрілів. 

«Відповідно до вимог законодавства при застосуванні аварійного розвантаження ОСР не повинен допускати дискримінацію між користувачами та має забезпечувати максимально можливий рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між споживачами», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині – одна з найскладніших ситуацій зі світлом 

Ззаначимо, що Національна комісія перевірить також «Волиньобленерго», «Закарпаттяобленерго», «Тернопільобленерго», «Хмельницькобленерго» і «Чернівціобленерго». Зокрема, прийняли рішення перевірити ще «Вінницяобленерго», «ДТЕК Київські електромережі», ДТЕК «Київські регіональні електромережі», «ДТЕК Одеські електромережі», «Черкасиобленерго» та «Полтаваобленерго».

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!