Львівщина на третьому місці серед областей за кількістю укладених договорів на купівлю дронів минулоріч

1802 0
Йдеться про закупівлі БПЛА через Prozorro.
Фото умовне/Арміяinform

Фото умовне/Арміяinform

Львівщина стала третьою областю за кількістю укладених у Prozorro договорів на закупівлю безпілотників. Водночас за кількістю придбаних дронів область посідає друге місце в Україні. Про це повідомив проєкт Dozorro Transparency International Ukraine. 

Зокрема, йдеться про закупівлю щонайменше 3390 дронів на суму у 250 млн гривень. Більшу суму на це витратили лише у Дніпропетровській (669 млн гривень) та Київській (270 млн гривень) областях. Що ж до кількості дронів, то більше за Львівщину закупила лише Дніпропетровська область – 3435 безпілотників. 

Загалом за 2023 рік в Україні опублікували закупівлі щонайменше 27 тисяч дронів на 2,6 млрд, що більше ніж у 2022 році у 12 разів за сумою та у 43 рази за кількістю. 

Зазначимо, що це не всі безпілотники, що придбали для військових за бюджетні кошти, деякі закупівлі для військових частин непублічні. 

Читайте також: Скільки тривог лунало в Україні у 2023 році та скільки з них на Львівщині

Щодо міських рад, то Львівська міська рада посіла четверте місце в Україні – 1217 дронів на 63,7 млн гривень. 

Нагадаємо, що президент Зеленський заявив, що наступного року для потреб фронту Україна виготовить мільйон дронів.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!