Львівщина отримала фінансову допомогу від ООН на харчування школярів

699 0
Йдеться про 760 тисяч гривень від проєкту World Food Programme.
фото умовне

фото умовне

У межах програми підтримки шкільного харчування 18 освітніх закладів Львівщини отримали 760 тисяч 600 гривень від World Food Programme. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

«Кошти перерахували 12 громадам. Тим, які мають низький індекс податкоспроможності і не можуть самостійно повністю забезпечувати учнів збалансованим харчуванням, а також тим, де є багато дітей-ВПО. Отримані суми школи використають на поліпшення якості харчування або на зменшення вартості обідів, яку покривають батьки», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Харчування в школах Львівщини. Що чекає навчальні заклади в 2024 році 

Кошти отримали Боринська, Бродівська, Журавненська, Красненська, Лопатинська, Мостиська, Новороздільська, Підкамінська, Рава-Руська, Радехівська, Сколівська та Судововишнянська громади. 

Додамо, у листопаді Львівська обласна державна адміністрація та World Food Programme підписали договір, який передбачає, що WFP частково візьме на себе витрати за харчування близько трьох тисяч дітей 1-4 класів у області.

Для довідки

World Food Programme (Всесвітня продовольча програма) — ланка Організації Об'єднаних Націй з питань надання харчової допомоги, найбільший підрозділ гуманітарної допомоги. СПП забезпечує харчами близько 90 мільйонів людей протягом року, 58 з яких — діти. 

Нагадаємо, такі недуги, як гастрит і виразкова хвороба шлунка, щораз частіше виявляють у дітей молодшого шкільного віку, що вже казати про старших. Через незбалансоване харчування, шкідливу їжу, відмову від сніданків та перенасичення ввечері у дітей виникає біль та здуття живота. В такому випадку візит до дитячого гастроентеролога відкладати не варто. Які ще причини проблем із травленням у дітей, коли варто звертатися до спеціаліста та в чому тут найбільша провина батьків, Тvoemisto.tv запитало в дитячої гастроентерологині медичного центру NOVO Олександри Горайської. Читайте матеріал за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!