Львівщина серед найбільших порушників карантинного режиму

4738 0
В Україні у перший день нових обмежень склали 192 адмінпротоколи за порушення карантину.
Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Найбільше протоколів поліція склала у Дніпропетровській, Львівській, Одеській областях та у місті Києві. Переважно правопорушення стосувалися відвідування громадянами парків та скверів, а також порушень умов самоізоляції. Про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Читайте також: Лише в масках і з документами. Які карантинні обмеження ввели з 6 квітня

До патрулювання в Україні залучено близько 22 000 правоохоронців. Зокрема сім тисяч співробітників безпосередньо у парках та скверах.

«Це піші і автомобільні наряди, це несення служби на перевірочних пунктах, охорона лікувальних закладів та місць обсервації. Поліцейські продовжують проводити превентивну роботу та роз’яснюють громадянам норми постанови Кабінету міністрів України щодо нових обмежувальних заходів на період карантину», – наголосив заступник голови Нацполіції.

Читайте також: Чи можна гуляти під час карантину із трьома дітьми. Пояснення юриста

Правоохоронці виявили 14 правопорушників, які відвідували парки та сквери. 10 протоколів склали за порушення умов самоізоляції. Також є перші адмінпротоколи за появу у громадських місцях без масок.

Штраф за порушення – від 17 до 34 тисяч гривень.

Читайте також: Сидіть вдома – це не грип. Медик лікарні у США про роботу під час пандемії коронавірусу

«На зауваження поліцейських порушники реагують по-різному. Але ми вкотре наголошуємо: наше завдання – не покарати, а попередити правопорушення. Поліцейські роз’яснюють положення постанови і проводять профілактичну роботу. Звісно, на правопорушників, які не дослухаються до поліцейських, складаються адміністративні протоколи», – зазначив Олександр Фацевич.

Він додав, що поліція контролюватиме дотримання карантинних обмежень біля культових споруд.

Читайте також: Карантинні обмеження з 6 квітня. Відповіді на найважливіші запитання

«Наряди будуть наближені до церков. Ми уже провели бесіди із представниками різних конфесій і роз’яснили необхідність проведення богослужінь в онлайн-режимі. Разом із тим, стежитимемо, аби віряни не порушували норму щодо можливості збору в одному місці до 10 осіб і дотримувалися при цьому безпечної дистанції», – сказав заступник голови Нацполіції.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!