Львівська дитяча лікарня ввійшла до пілотного проєкту МОЗ із трансплантації кісткового мозку

1106 0
Уряд розширив перелік медзакладів, що виконуватимуть трансплантації кісткового мозку в межах пілотного проєкту.
Фото: google.com

Фото: google.com

Сьогодні, 2 лютого, на своєму засіданні уряд розширив перелік медичних закладів, у яких всі трансплантації кісткового мозку оплачує Міністерство охорони здоров’я. Перелік з шістьох медзакладів-учасників пілоту доповнили ще трьома. Серед них – Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, що на вул. Дністерській у Львові.

Відтепер провадити діяльність, пов’язану з трансплантацією гемопоетичних стовбурових клітин у межах пілотного проєкту, можуть також:

  • КНП Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр»,
  • клінічна лікарня «Феофанія» Державного управління справами,
  • КП «Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня» Дніпропетровської обласної ради.

 

«Розширення кола учасників пілотного проєкту сприятиме збільшенню кількості трансплантацій кісткового мозку в Україні, покращенню якості та доступності до високотехнологічної медичної допомоги, а також продовжуватиме розвиток трансплантації як одного з пріоритетних напрямів охорони здоров’я», – йдеться в повідомленні МОЗ.

Читайте також: Шанс на одужання. Відтепер діти з онконедугами у Львові отримуватимуть ліки нового покоління

Додамо, що витрати за проведені операції лікарням-учасникам пілотного проєкту повністю мають покривати коштами з Державного бюджету. Для пацієнтів трансплантація є безоплатною.

Нагадаємо, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, відомий як Чорнобильська лікарня, що на вул. Дністерській у Львові, за підсумками роботи 2021 року визнали найкращою дитячою лікарнею України.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!