Львівський медцентр визнали найкращою дитячою лікарнею України

5324 0
Західноукраїнський дитячий медцентр відзначили за лідерство в трансформації системи охорони здоров’я.
Фото: google.com

Фото: google.com

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, відомий як Чорнобильська лікарня, що на вул. Дністерській у Львові, за підсумками роботи цього року визнали найкращою дитячою лікарнею України. Про це повідомили у лікарні.

Міністерство охорони здоров’я України відзначило Західноукраїнський дитячий медцентр за лідерство в трансформації системи охорони здоров’я. За словами директора центру Андрія Синюти, відзнака є результатом безперервної тривалої роботи усього колективу.

Читайте також: Шанс на одужання. Відтепер діти з онконедугами у Львові отримуватимуть ліки нового покоління

Нагадаємо, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр є комунальним некомерційним підприємством Львівської обласної ради, що надає високоспеціалізовану допомогу дітям та підліткам з гострими та хронічними захворюваннями. 

Масштабний проєкт зі створення підрозділу трансплантації кісткового мозку Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр розпочали більше року тому. 13 квітня на сесії ЛОР прийняли рішення, що з обласного бюджету на відкриття та дооблаштування відділення трансплантації кісткового мозку з придбанням спеціального обладнання виділять 23 млн грн. За ці кошти мали зробити «чисті» маніпуляційні, допоміжну вентиляційну систему, шлюзи між відділеннями – онкологічним, реанімацією, операційними, – у це відділення не можна буде просто так заходити і виходити, лише через шлюз, що знезаражує. Крім того, кошти спрямують на закупівлю обладнання – апарати для наркозу, ультразвуку, рентгену, які ми не змогли придбати до цього часу за позабюджетні кошти.

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, що на вул. Дністерcька, 27, включили у пілотний проєкт «Трансплантація». Для всіх пацієнтів передопераційні обстеження, сама процедура проведення трансплантації нирок, і терапія, яку пацієнт отримує у післяопераційний період, стане безкоштовною.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!