Львівська художниця отримала премію Катерини Білокур

1132 0
Перемогу Лідії Борисенко принесли твори з циклу «Українські берегині».
Лідія Борисенко/art14

Лідія Борисенко/art14

Цьогоріч премію імені Катерини Білокур присудили трьом учасникам. Однією з них стала львівська мисткиня Лідія Борисенко з циклом творів «Українські берегині». Про це повідомили у пресслужбі Держмистецтв.

Перемогу Лідії Борисенко принесли твори з циклу «Українські берегині», які виконані в техніці батик. Вони зображають українських жінок у вінках та квітчастому вбранні, які тримають барвисті нитки. 

Художниця родом зі Львова, закiнчила Республіканську художню школу (вiддiл живопису) та Львівський державний художній інститут прикладного та декоративного мистецтва (вiддiл художнього текстилю). Працює у технiцi гобелену, вишивки, батiку, графіки, писанки, живопису. Членкиня Національної спілки художників України з 1994 року. Її твори є в приватних колекціях в Україні, Німеччині, Великій Британії, Фінляндії, Бельгії та США.

Читайте також:  Як львівська художниця допомагає Україні в Польщі

Також перемогу здобули Захар Стринадюк (тарелі «Цвіт папороті», «Краса Карпат», «Зірка Карпат», «Натхнення», «Mandala») і Ольга Цибуля (цикл творів – керамічний посуд «Актуальна автентика: за мотивами Бубнівського гончарського осередку»).

Зазначимо, що премія імені Катерини Білокур присуджується щороку до дня народження художниці, 7 грудня. Її отримують майстри народного мистецтва за твір чи цикл творів, що відзначаються автентичністю та високою професійною майстерністю.

Нагадаємо, що львівська письменниця Наталка Малетич написала книжку «Кіт Левчик і святий Миколай» про кота, який живе в будівлі Львівської міськради. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!