Львівська ІТ-компанія передала 5,5 млн грн на безпілотний авіаційний комплекс для ЗСУ

1068 0
Комплекс вже допомагає захисникам знешкоджувати противника в Херсонській області.
dev.ua

dev.ua

Львівська ІТ-компанія Intellias передала благодійному фонду Сергія Притули 5 млн 485 тис. гривень на придбання безпілотного авіаційного комплексу FlyEye в складі двох літаків та наземної станції управління. Комплекс вже допомагає захисникам знешкоджувати противника в Херсонській області.

FlyEye – розвідувальний безпілотний авіаційний комплекс, розроблений польською компанією WB Electronics. Вони успішно використовуються українськими військовими до і після початку повномасштабного російського вторгнення. Максимальна швидкість безпілотника до 160 км/год в залежності від погодних умов. Дальність польоту – 50 км, а максимальна висота польоту – 4 км. Стартує безпілотник FlyEye безпосередньо з руки й може нести на собі до 11 кг різноманітного спорядження. Цінується серед військових за ефективний захист від систем радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Логістичні центри, офіси та хаби. Які масштабні будівництва планують реалізувати у Львові

«Потреба у безпілотниках на фронті зараз шалена, вони допомагають військовим у розвідці та коригуванні артилерії, а це головна зброя цієї війни. Я дякую всій команді Intellias за шляхетний вчинок, який допоможе ще одному підрозділу працювати ефективніше. 5,5 млн гривень – це великі гроші, які ми конвертуємо у велику допомогу захисникам. І безпілотник FlyEye буде хорошим підсиленням нашим хлопцям і дівчатам на передовій», – каже Сергій Притула, засновник Благодійного Фонду Сергія Притули. 

Додамо, що Intellias надає кошти, спорядження та техніку на потреби українських військових від початку повномасштабного вторгнення. Загальна сума допомоги вже становить близько 30 млн гривень і щодня зростає. 

Читайте також: Українці за три дні зібрали 600 млн грн на «Байрактари» для ЗСУ

«Компанії Intellias виповнилось 20 років, і в цій ситуації найкращий подарунок для нас зараз – це перемога. Ми сподіваємось, що придбаний нами безпілотний авіаційний комплекс FlyEye, який вже на фронті і виконує свою роботу, допоможе її наблизити», – додає Михайло Пузраков, Executive Chairman та співзасновник Intellias.   

Для довідки

Intellias – одна з найбільших українських ІТ-компаній, яка об’єднує 2600 спеціалістів, заснована в 2002 році у Львові Віталієм Седлером та Михайлом Пузраковим. Розробницькі центри компанії розташовані в Польщі, Україні, Хорватії, Болгарії, Іспанії, Португалії, Колумбії та Індії. Також Intellias представлений у Німеччині, США та Об'єднаних Арабських Еміратах. Компанія займається розробкою комплексного програмного забезпечення та наданням професійних сервісів, спеціалізуючись на автомобільній галузі, навігаційних системах, фінансових та телекомунікаційних технологіях. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!