Львівські лікарі прооперували 5-місячну дівчинку із надскладною вродженою вадою верхньої губи

978 0
Немовляті було складно навіть їсти.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

Щелепно-лицеві хірурги Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» прооперували 5-місячну дівчинку із надскладною вродженою вадою верхньої губи, якій було складно навіть їсти. 

Джерело: «Охматдит»

«Це була дуже не типова і широка, двобічна розщілина верхньої губи альвеолярного відростка. Усі лікарі, які її бачили розводили руками і не знали, що робити. Врешті, сім'я звернулася до нас. Ми проконсультувалися із нашим ортодонтом. Була дилема чи спершу розширювати щелепу, а далі оперувати. Але все таки після онлайн-консультацій з нашими американськими колегами ми вирішили оперувати. Втручання провели, коли дівчинці було 5 місяців. Зробили хейлоринопластику, сформували коловий мʼяз рота, губу, а також крила носа. Операція була надзвичайно складна. Ми не обіцяли, що зможемо зробити усе одномоментно, але нам вдалося усе закрити за одне оперативне втручання», – розповіла щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

Читайте також: Де на Львівщині є вакцина від сказу. Локації та кількість

В операційній працювали щелепно-лицеві хірурги Христина Погранична і Роман Огоновський, доктор Крейг Хобар.

Як пояснюють лікарі, тепер дівчинка може нормально харчуватися та ковтати. Через це одразу після операції в неї почала збільшуватися маса тіла.

Нагадаємо, що офтальмологи Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» спільно з німецьким пластичним хірургом Клаусом Екснером прооперували 8-річного Данилка із патологічним розташуванням верхньої повіки. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!