Львівська лікарня отримала мільйон гривень на техніку для операційних і реанімації

674 0
У лікарні вже користуються новими моніторами пацієнтів, випаровувачами для систем швидкого заповнення севофлюрану, касетами для аналізаторів газів крові і розхідниками.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

ТРЦ «Forum Lviv» допоміг придбати для Центру дитячої медицини «Охматдит»нову техніку в операційні і реанімації новонароджених на майже 1 мільйон гривень. Про це повідомили в опікунській раді «Охматдиту».

У лікарні вже користуються новими моніторами пацієнтів, випаровувачами для систем швидкого заповнення севофлюрану, касетами для аналізаторів газів крові і розхідниками.

Нові приліжкові монітори пацієнта встановили в операційних, де саме оперують дітей. Нові монітори контролюватимуть життєві показники малюків – пульс, температуру, вміст кисню у крові, частоту серцевих скорочень, дихання.

Головними особливостями сучасних девайсів є миттєве виявлення раптових змін артеріального тиску і високоточна ЕКГ. Вмонтовані капнографи дозволяють в режимі онлайн моніторити показники дихання, це важливо, аби вчасно виявити порушення вентиляції легень і допомогти малюку підтримати дихання, якщо він сам не справляється.

«Ми радіємо, що попри війну таки скеровується допомога дитячим лікарням, адже діти як хворіли, так і хворіють, а державних коштів не вистачає на усі потреби, особливо реанімації новонароджених, де дуже дороге обладнання і розхідники, витрати на які нерідко мусять лягати на плечі спонсорів і батьків», – зазначила голова Опікунської ради лікарні Андріана Мальська.

Останнім часом кількість пацієнтів Центру дитячої медицини тільки збільшується, адже все більше дітей з усієї України звертається до львівських хірургів, тож навантаження на операційні зростає. Щоб усе минуло без сліз, медики використовують наркоз. Для цього команда ТРЦ «Forum Lviv» потурбувалася про нові випаровувачі для систем швидкого заповнення севофлюрану.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували хлопця з розщілиною губи, який не міг дихати носом

Наркозний апарат – дуже важливий, адже це сучасне обладнання, яке допомагає діткам легше і швидше виходити з наркозу. Тому комплектуючі для нього обирали найкращі. 

Нагадаємо, що львівські хірурги остаточно виправили дефект піднебіння 17-річному Артему із Києва. За 17 років хлопець пережив 7 операцій у різних країнах, роки пошуків та десятки клінік, в яких не змогли допомогти.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

ТЕГИ: ОХМАТДИТ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!