Львівська міськрада подала позов до суду, щоб припинити забудову Геріатричного пансіонату

806 0
На території геріатричного пансіонату зареєстрована будівля, існування якої ставлять під сумнів.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Львівська міська рада подала позов у Господарський суд Львівської області з проханням припинити право власності на примарну будівлю та скасовувати державну реєстрацію прав на ділянці Обласного геріатричного пансіонату, що на вул. Медової Печери, 71. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: Право на гідну старість. Що відбувається у Львівському геріатричному пансіонаті

«Також ми просимо вжити заходів забезпечення позову. Дуже важливо накласти арешт на будівлю та земельну ділянку, щоб, поки не буде ухвалено рішення суду, ніхто і нічого не міг із землею та спорудою-фантомом юридично зробити», – написав Любомир Зубач.

Зазначимо, що на території геріатричного пансіонату зареєстрована будівля площею 56,8 кв.м., існування якої ставлять під сумнів прокуратура, поліція та Львівська міська рада. Її передали в іпотеку ТОВ «Агератум плюс», засновником і керівником якого є львів'янин Роман Яріш. Він є партнером депутатів міської ради Олексія Різника та покійного Юрія Ломаги у ТОВ «Єврокомісар». Це відбулось на початку грудня 2021 р, а у жовтні 2021 року «Діяльне милосердя» зареєструвало право власності на будівлю.

Читайте також: Хто претендує на територію львівського геріатричного пансіонату

Нагадаємо, що 31 липня цього року прокуратура відкрила кримінальне провадження через ймовірну підробку технічного паспорта, на підставі якого «Діяльне милосердя» зареєструвало у жовтні 2021 р. право власності на прохідну площею 56,8 кв.м. на ділянці, наданій організації у користування.

Додамо, що Тvoemisto.tv відвідало заклад, поспілкувалося з людьми, які там мешкають, і його новою директоркою, яка лише пів року виконує ці обов'язки. Детальніше – у матеріалі.

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!