Львівська міськрада програла облраді у суді щодо трьох будівель

2620 0
До спірного комплексу входять три приміщення, що розташовані за адресою вул. Шевченка, 186.
Фото умовне/вулиця Шевченка

Фото умовне/вулиця Шевченка

Господарський суд Києва залишив у власності Львівської облради три приміщення на вулиці Шевченка, 186. Проти неї позивалась міськрада, яка стверджувала, що будівлі – у її власності.   

Джерело: ЄДРСР

До спірного майнового комплексу входять три приміщення на вул. Шевченка, 186: 

  • прохідна Б-1 площею 24,3 кв.м; 

  • адмінкорпус В-1 площею 332,2 кв.м, 

  • склад Г-1 площею 453,7 кв.м. 

Раніше в юридичному департаменті ЛМР у коментарі Tvoemisto.tv пояснювали, що ці будівлі перейшли до комунальної власності Львова ще у 1993 році на підставі ухвали Львівської облради народних депутатів №288, і наразі перебувають на балансі Державного виробничо-торговельного підприємства «Харчування», засновником якого є ЛМР.

Вже у серпні 2023 року до ЛМР звернулась директорка цього ДП, заявивши, що управління майном спільної власності ЛОР планує вилучити ці приміщення. 

У юрдепі пояснили, що державний реєстратор Солонківської сільської ради у червні того ж року до цього зареєстрував право власності ЛОР на цей комплекс на підставі свідоцтва, яке вона сам ж видала ще у 2009. У червні того ж року облрада прийняла рішення оформити право власності на спірні об'єкти на Шевченка, 186. У цьому рішенні ЛОР зазначено, що балансоутримувач у них відсутній.

Однак ЛМР не надавала згоду на передачу комплексу до спільної власності територіальних громад області, тому там вважають, що облрада не мала права реєструвати за собою право власності на ці будівлі. 

Читайте також: На Стрийській у Львові власників зобов'язали знести МАФ – рішення суду

Суд, враховуючи усі обставини та надані Львівською міськрадою документи, дійшов до висновку, що позивач не надав жодних суттєвих доказів щодо того, що майновий комплекс справді раніше був у його власності, тому позовні вимоги до облради є недоведеними і не підлягають задоволенню. Відтак, будівлі залишаться у власності Львівської облради.

На це рішення все ще можна подати апеляційну скаргу. 

Нагадаємо, що нещодавно прокуратура не змогла повернути у комунальну власність дві ділянки у Рясному.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!