На Стрийській у Львові власників зобов'язали знести МАФ – рішення суду

2715 0
До суду з такою вимогою звернулась Львівська міськрада.
Фото умовне

Фото умовне

Господарський суд Львівської області своїм рішенням зобов'язав припинити право власності та знести МАФ на вулиці Стрийській, 338. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Що цьому передувало

28 серпня минулого року Львівська міськрада звернулась до суду із позовом до приватного підприємства «Джеремі» щодо демонтажу МАФу за адресою вул. Стрийська, 338 загальною площею 162,4 м2 задля усунення перешкод у користуванні ділянкою. Окрім того, ЛМР вимагала припинення права приватної власності на вказане тимчасове приміщення. 

Спочатку спірний об’єкт, за рішенням Господарського суду Львівської області від листопада 2008 року, належав ФОПу Євгену Михайліву, а обласне комунальне підприємство Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки» зобов’язалось здійснити державну реєстрацію. Проте вже за рік, у лютому 2009 року, Львівський апеляційний господарський суд скасував це рішення. 

Читайте також: У Львові закликали не купувати МАФи через інтернет. Їх продають за ціною квартир

У тому ж році «БТІ та ЕО» зареєструвало право власності ПП «Мотор» на це приміщення на Стрийській, а далі його перепродавали з підприємства у підприємство аж до теперішніх власників – ПП «Джеремі». 

Рішення суду

Суд вказує, що рішення Львівського апеляційного господарського суд повинне було б слугувати перешкодою для подальшої реєстрації права власності. Також суд врахував відсутність виданих містобудівних умов та обмежень, або ж інших дозволів, на будівництво цього приміщення, що робить його самобудом. 

Таким чином суд став на сторону Львівської міськради і зобов’язав ПП «Джеремі» демонтувати спірний МАФ, а також скасував право приватної власності на самобуд. На це рішення все ще можна подати апеляцію. 

Нагадаємо, що Львівська міськрада нещодавно програла у суді справу щодо знесення самобуду на вул. Остроградських

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!