Львівська ОВА оприлюднила список організацій, які сприяли втечі ухилянтів через «Шлях»

3043 0
У списку є понад 60 організацій.
Умовне фото

Умовне фото

Львівська ОВА оприлюднила список громадських організацій і благодійних фондів, чиї водії порушили строки перебування за кордоном. Ним адміністрація поділилась із виданням NGL.media. 

Відтак йдеться про 1786 осіб призовного віку та 62 організації, що сприяли їхньому перетину кордону. Проте журналісти зазначили, що список може бути не повний, адже ґрунтується виключно на підставі листів Державної прикордонної служби, яка періодично інформує ЛОВА про порушення внесеними до системи «Шлях» волонтерами термінів перебування за кордоном.

Список очолює Миколаївський осередок товариства «Просвіта» – 137 членів, які не повернулись. Додамо, що керівницею цієї організації є Наталія Муха і, як з’ясували раніше NGL.media, вона є родичкою Максима Козицького. 

Читайте також: У Львівській області посилюють контроль за системою «Шлях»

Окрім цієї, в перелік також потрапили БФ «Легіон січових стрільців», «Комісія із боротьби з корупцією в м. Самбір», «Промінь нашої надії», «Відродження нашої України», «Наші добрі справи», «Байрактар.», «Здійснити мрію», «Сприяння та допомоги» і «Світ любові»

Нагадаємо, що нещодавно відбулося друге засідання тимчасової контрольної комісії, яка вивчає питання щодо ефективного використання коштів обласного бюджету, ситуації у сфері ввезення та надання гуманітарної допомоги, а також функціонування інформаційної системи «Шлях». 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!