Львівська ОВА відкрита до співпраці з правоохоронцями щодо системи «Шлях», – Козицький

3972 0
У ЛОВА намагатимуться ще прискіпливіше перевіряти документи, які надають для того, аби отримати дозвіл на виїзд за кордон.
Фото: Telegram Максима Козицького

Фото: Telegram Максима Козицького

Львівська обласна військова адміністрація відкрита до співпраці з усіма правоохоронними органами щодо системи «Шлях». Про це в інтерв’ю LVIV.MEDIA повідомив очільник Львівщини Максим Козицький. Більше того, за його словами, намагатимуться ще прискіпливіше ставитися до документів, які надають для виїзду, однак треба також вносити зміни на законодавчому рівні.

«Кабмін 18 разів вносив зміни в постанову щодо виїзду (чоловіків призовного віку – ред.) за кордон. Сама система «Шлях» не пристосована і не була розроблена для того, щоби контролювати виїзд людей. Вона – для того, щоби контролювати видачу дозволів та навантаження на перевізників, і ми кілька разів акцентували на цьому увагу. Коли дані про людину вносять у цю систему, то треба розуміти, що вона не синхронізована ані з Державної прикордонною службою, ані з Державною митною службою. Тобто з одного боку адміністрація дає дозвіл на виїзд, але прикордонники мають контролювати, хто перетинає кордон відповідно до паспортних даних, а митники – перевірити, чи привезла та людина гуманітарку, коли повернулася», – каже він.

Читайте також: У Винниках проводять обшуки на тютюновій фабриці

Із слів Максима Козицького, потрібні кардинальні зміни, аби ці системи працювали скоординовано. Натомість адміністрація продовжує виконувати завдання, які ставить уряд. 

«Ми відкриті до всіх правоохоронних органів, готові співпрацювати – давайте запити, ми даємо інформацію. Якщо є правопорушення – готові карати того, хто є в наших рядах», – додав він.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод може бути безпосередньо пов’язаним з 28-річним Михайлом Міхняком, який, за даними поліції, допоміг щонайменше 20 ухилянтам виїхати за кордон. І, ймовірно, навіть давав йому прямі вказівки, кого слід вносити у подання на виїзд з країни через систему «Шлях». 
______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!