Львівські архітектори пропонують замінити «Батьківщину-мати» у Києві на «Паросток»

4674 0
Нова скульптура символізуватиме незламність та нове життя.
Фото: візуалізація архітекторів

Фото: візуалізація архітекторів

Львівське архітектурне бюро Guess Line Architects запропонувало знести «Батьківщину-мати» у Києві та встановити натомість скульптуру «Паросток». Про ідею вони повідомили на своїй сторінці у Facebook.

«Батьківщина-мати — символ, спрямований на прославляння срср. Держави, що вбила та закатувала мільйони українців. Змінюючи одну деталь в контексті цілого пам’ятника не міняється закладене раніше значення. Позбуваючись радянських символів Україна немов звільняється від ворожого ярма, яке сковувало нашу країну роками», — йдеться у повідомленні.

Архітектори зазначили, що паросток символізуватиме незламність та нове життя. Також він руйнує немов скелю всі комуністичні залишки та стане символом віри й перемоги.

«Вважаємо, реалізація таких проектів доцільна після нашої перемоги, але думати про це важливо зараз. Донати на ЗСУ її наближають!», — підкреслили у бюро.

Нагадаємо, що  проєкт заміни герба СРСР на Тризуб розробив Український інститут сталевих конструкцій ім. Шимановського. Зазначається, що герб України буде об’ємною (не пласкою) конструкцією. Він міститиме сталь закордонного виробництва завтовшки 1,5 мм. Розмір тризуба – 7,5 метра на 4,5 метри.

Додамо, втілення проєкту виконуватиметься виключно коштом бізнесу. Герб СРСР на монументі «Батьківщина-мати» планують замінити на герб України до Дня Незалежності України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!