У Львові пропонують підняти заробітні плати директорам садочків

3379 0
Наступного року завідувачам закладів дошкільної освіти планують надати 100% надбавку.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Львівські депутати планують звернутися до бюджетної комісії та міського голови з проханням виділити з бюджету додаткових 17 млн 449 гривень на підвищення заробітних плат завідувачам дошкільних закладів у 2024 році. Відповідне рішення прийняли під час засідання депутатської комісії освіти і науки ЛМР 1 листопада.

Як пояснив керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк, якщо наступного року всі 120 керівників дошкільних закладів, які є у Львові, отримають 100% надбавку, то додатково на рік потрібно буде виділити 17 млн 449 тисяч гривень. В результаті завідувач садка без додаткового педагогічного навантаження отримуватиме 21 тисячу 706 гривень.

«Якщо образно рахувати ще плюс 4,5 тисячі грн педагогічного навантаження, які вони переважно мають, то директор садочка матиме 27 тисяч. Це при умові 100% премії до заробітної плати. Ми зараз маємо велику хвилю кадрових змін в дошкільних навчальних закладах. У нас є 12 нових завідувачів. Тому підняття зарплати важливе», – пояснив Андрій Закалюк.

Читайте також: У Львові впровадять програму з навчання дітей плаванню 

Голова комісії Вікторія Христенко закликала її членів обговорити це питання зі своїми фракціями. 

«На мою думку, знайти 17 мільйонів на дошкілля не має скласти особливих проблем. Ми у Львові ніколи не займались питанням дошкілля. Останній раз, коли на це виділили 100 мільйонів грн, то всі були страшенно щасливі. Однак тоді ми не виділяли ці кошти на директорів, а лише на вихователів, їх асистентів і санітарок. Тому зараз вийшов такий казус, що іноді вихователі мають більшу заробітну плату за директорів. Ми так не знайдемо нормальних фахівців», – зазначила вона.

Зазначимо, що завтра, 2 листопада, відбудеться пленарне засідання сесії депутатів ЛМР, на якому, ймовірно, розглянуть це питання. Однак наразі у порядку денному його немає.

Нагадаємо, що діти осіб, які брали або беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією росії проти України відтепер зможуть харчуватися у закладах освіти Львівської громади безоплатно. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!