У Львові збільшили кількість дітей, які можуть безкоштовно харчуватися в школах

1269 0
Раніше таким правом могли скористатися лише діти батьків, у яких є підтверджений статус учасників бойових дій.
ФОТО: CNTIME.CN.UA

ФОТО: CNTIME.CN.UA

Діти осіб, які брали або беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією росії проти України відтепер зможуть харчуватися у закладах освіти Львівської громади безоплатно. Про це повідомила голова комісії освіти і науки ЛМР Вікторія Христенко.

Раніше таким правом могли скористатися лише діти батьків, у яких є підтверджений статус учасників бойових дій.

Комісія освіти і науки розглянула і підтримала проєкт ухвали про внесення змін до затвердженої Програми безоплатного харчування дітей та учнів у закладах освіти Львівської громади на 2023 рік. Зокрема, дію програми продовжили на 2024-2025 роки.

Програмою матимуть можливість скористатися:

  • Учні закладів загальної середньої освіти, вихованці закладів дошкільної освіти з поміж дітей – рідних, усиновлених, пасинків, падчерок

  • Діти учасників бойових дій

  • Діти осіб, які брали/беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією росії проти України.

  • Діти осіб з інвалідністю внаслідок війни

  • Діти постраждалих учасників Революції Гідності та Героїв «Небесної Сотні».

Читайте також: У Львові впровадять програму з навчання дітей плаванню

Нагадаємо, що із 2023 року діти, батьки яких зараз захищають Україну у війні з росією із 24 лютого, отримують безкоштовне харчування у школах і дитсадках. 

Наталія Вареник

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!