Львівські депутати просять МВС передати приміщення на Кривоноса храму УГКЦ

2741 1
Ідеться про будівлю колишнього монастирського комплексу, де зараз розташовані приміщення ЛДУВС.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Львівська міська рада звернулась до президента, прем’єр-міністра та міністра внутрішніх справ з проханням передати приміщення на вул. М. Кривоноса, 1 у Львові церкві Блаженного Климентія Шептицького під музей Митрополита Андрея Шептицького. За відповідне звернення 46 депутатів ЛМР проголосували сьогодні, 10 жовтня, під час засідання сесії.

Читайте також: Портрет Шептицького на смітнику. Як священник у Львові рятує пам’ятки

Два поверхи колишнього монастирського комплексу, а також прилеглу територію зараз використовує Львівський державний університет внутрішніх справ МВС України.

Раніше отець Севастіян Дмитрух у коментарі Tvoemisto.tv говорив, що приміщення на вул. Кривоноса, 1 під музей Андрея Шептицького звільнили ще в 2015 році, але виникли деякі трундощі з тим, аби передати його церкві. Це будівля колишнього монастиря ордену Реформатів, що займав Львівський держуніверситет внутрішніх справ МВС.

На початку липня цього року ініціативна група на чолі з отцем Севастіяном Дмитрухом просила Львівський університет внутрішніх справ передати приміщення для створення музею Андрея Шептицького. В інакшому випадку активісти хотіли розпочати протести. Однак тижнем пізніше міська рада знайшла приміщення, які можна було передати університету МВС, звільнивши місце на вул. Кривоноса, 1 для музею Андрея Шептицького.

У приміщенні хочуть відкрити  музей Андрея Шептицького, частину якого зараз розмістили у храмі Блаженного священномученика Климентія Шептицького. Звернення також передадуть у Міністерство культури.


Читайте також:
28 Жовтня, 2019 21:20
Lviv*janka На території цього закладу було вбито і згвалтовано жінку, цікаво знайшли цих покидків???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!