Львівські дигери показали підземелля у схилах Високого замку. Фото, відео

20902 0
Конструкція, спосіб побудови та атмосфера всередині нагадує винні погреби на Закарпатті.
Фото: rdzs

Фото: rdzs

У схилах Високого замку у Львові знайшли підземелля. Старі ворота, що ведуть кудись углиб, розташовані на вулиці Опришківській і давно наглухо замкнені. Львівські дигери дослідили таємничі підземні ходи і поділилися фотографіями та відео побаченого. 

Читайте також: Тріщини і зруйновані сходи. Як виглядає Високий замок сьогодні

Вхід в перше підземелля

Вхід в перше підземелля

В одній з кімнат першого підземелля

Вхід в друге підземелля

В одній з кімнат другого підземелля

«Зачинені двері ведуть у велику залу з арочним склепінням. Вона побудована з тесаного каменю та червоної цегли. При вході до зали є ще одні ворота та глибока яма. Тут потрібно бути обережним щоб не провалитися. Висота стелі становить орієнтовно 7 метрів. Довжина головної кімнати десь 50 метрів. Конструкція, спосіб побудови та атмосфера всередині дуже нагадує винні погреби на Закарпатті», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: На реставрацію парку «Високий замок» цьогоріч виділили 2 млн гривень

Вид на вхід з першої кімнати

Вид з кімнати на вхід
Висота стелі в другому підземеллі
 
Із головної кімнати є проходи в кілька бокових. На стінах збереглися старі ковані завіси та ізолятори електропроводки. Бокові кімнати мають приблизно таку ж площу як і головна та закінчуються тупиками. Деколи видно замуровані проходи з кімнати в кімнату.
 
Вхід в друге підземелля
Підземелля Львова в схилі Високого Замку
 
Відео зсередини

Залишки старих завіс

«В одній з кімнат ми знайшли залишки старих дерев’яних бочок. Отже, тут щось зберігали, планування приміщень дуже нагадує склад. Поруч були дивні радіатори підвішені аж під стелею. Подібне розташування використовується в промислових холодильних камерах. Холодне повітря опускається вниз та охолоджує продукцію що на землі. Скажу чесно, тут і без них доволі холодно. Поки фотографувалися ми добряче замерзли», — розповіли дигери. 

Залишки старої електрики на стіні в першому підземеллі

«Пошук в інтернеті показав що на початку століття ці підземелля використовувалися як холодильники. Сюди взимку завозили лід, а потім увесь рік там зберігали продукцію що швидко псується. Потім тут встановили сучасні холодильні агрегати і перетворили їх на промислові морозильні камери. А далі Союз розпався і все закинули», — додають вони.

Читайте також: Львівські дигери показали, як виглядає закинута дача експрезидента ющенка у карпатах

Схема приміщення. Фото з сайту explorer.lviv.ua

Ці бочки вже повні піску, що сиплеться зі стелі

Засипана вентиляція на стелі

Руйнування другого підземелля в схилі Високого Замку

«Люди часто вірять в таємні підземні ходи що ведуть кудись за десятки кілометрів. На жаль, в ті часи не існувало таких технологій, щоб підземні ходи простояли кілька століть. Візьмімо, наприклад, ці підземелля. Якась сотня років і добротна червона цегла та тесаний камінь сипляться під дією ґрунту, води та рослин. Аналогічно й інші підземні ходи. Якби вони й існували, то давно б вже зруйнувалися за сотні років», — йдеться в повідомленні.

Руйнування підземель під Високим Замком
 
Фото: RDZS

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!