Львівські хірурги врятували підлітка із пухлиною кісток тазу

3229 0
Пухлини кісток тазу, особливо на внутрішній стороні – найважчі для хірургів.
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі успішно прооперували підлітка із пухлиною кісток тазу. До хірургів звернувся 15-річний Петро зі Самбірщини , якому тривалий час дошкуляв сильний біль у спині. Про це повідомили у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі.

Хлопець займався важкою атлетикою та мріяв про кар'єру спортсмена. Біль заважав тренуватись і змусив його звернутись по медичну допомогу. Лікарі Центру діагностували у підлітка пухлину кісток тазу. Новоутвір був розташований на внутрішній частині тазу. Він мав великі розміри і стискав інші органи. Рентгенологічне обстеження показало, що утворення доброякісне, тож потреби у призначенні біопсії не було.

«У пацієнта виявили пухлину тіла клубової кістки тазу, це наймасивніша частина тазової кістки. Вона мала великі розміри і стискала інші органи. Рентгенологічне обстеження показало, що утворення доброякісне, тож ми запропонували пацієнту оперативне втручання: видалення пухлини з подальшим заповненням дефекту кістковим імплантом», – повідомив хірург-ортопед ЗУСДМЦ Олександр Щуровський.

Читайте також: Чому в комунальних лікарнях платні послуги КТ та МРТ. Пояснення

Спеціаліст також зазначив, що пухлини кісток тазу, особливо на внутрішній стороні – найважчі для хірургів через ускладнений доступ до утвору. Проте фахівці Центру мають великий досвід у лікуванні таких патологій. Тож і цього разу втручання було успішним. Петро одужує та чекає на продовження тренувань у залі. 

Нагадаємо, що львівські хірурги врятували жінку із вродженою вадою, що під час загострення загрожувала життю пацієнтки. Таке захворювання трапляється у 1 людини зі 100 тисяч.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!