Львівські хірурги видалили 10-сантиметрову пухлину в дитини

780 0
Пухлину виявили під час профілактичного УЗД.
фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Хірурги у Львові виявили у шестирічної Аделі із Запоріжжя пухлину, діаметром до 10 см. Лікарі видалили утвір, і тепер здоров'ю дитини нічого не загрожує. Про це повідомили у Західноукраїнському спеціалізованому дитячиому медичному центрі. 

Батьки Аделі разом із донечкою переїхали у Львів на початку повномасштабної війни, щоб доглядати за важкопораненим родичем. Вирішили залишитись тут, у місті, де донечці буде більш безпечно та комфортно. 

Молода сім'я дбає про здоров'я донечки, тож регулярно відвідують лікарів для профілактичних оглядів. І навіть повномасштабна війна та переїзд в інше місто не змінила цього родинного правила.

Під час одного із візитів, при УЗД, виявили чималий новоутвір у животику малечі. Занепокоєні батьки одразу звернулись у Центр по допомогу.

Читайте також: Львівські лікарі видалили пухлину всередині кістки 6-річного хлопчика

«Новоутвір заочеревинного простору був досить великий. Очевидно було, що він стрімко зростав, оскільки під час попередніх УЗД його не було діагностовано. Тож діяти потрібно негайно. Ми дообстежили дівчинку і провели біопсію пухлини. Результат підтвердив доброякісний характер утвору, тож хіміотерапії у цьому випадку не знадобилось. Наша хірургічна команда успішно видалила утвір. Жодних ускладнень у маленької пацієнтки ні під час операції, ні у післяопераційний період не виникло», – розповів дитячий хірург Центру Андрій Кузик. 

Завідувач хірургічним відділенням Богдан Романишин каже, що пухлини у заочеревинному просторі у дитячому віці виявляють часто. Серед них є і доброякісні, і злоякісні. Саме вчасна діагностика підвищує шанси на одужання та покращує прогнози терапії. І закликає батьків більше звертати увагу на скарги на самопочуття дітей, та не нехтувати профілактичними оглядами у лікарів.

Нагадаємо, лікарі Львівського онкоцентру провели симультанну операцію 82-річній пацієнтці. Жінці одночасно видалили 2 меланоми, зробили аутодермопластику та провели біопсію сторожового лімфатичного вузла.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!