Львівські лікарі прооперували 10-річного хлопчика, який не міг говорити

1203 0
Хлопчик пережив вже шість операцій.
Фото: Умовне/«Охматдиту»

Фото: Умовне/«Охматдиту»

У Центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит» провели операцію 10-річному хлопчику, який має рецидивуючий папіломатоз гортані – доброякісне пухлинне захворювання. 

«Коли хлопчику було 6 років у нього почав зникати голос, тож родина звернулася до місцевих лікарів. Миколі поставили попередній діагноз – папіломатоз гортані та направили дитину до нашого шпиталю. В  «Охматдит» цей діагноз підтвердили й одразу прооперували», – повідомили на сторінці Facebook лікарні.

Читайте також: Лікарі зі Львова та Цюриха врятували дівчинку з глибокими опіками шкіри

Оскільки, захворювання за певний проміжок часу рецидивує – хлопчика за потреби оперують. Наразі Микола пережив вже 6 втручань. 

«Коли, папіломатоз гортані у дітей рецидивує, то призводить до звуження просвіту дихальних шляхів з прогресуючим погіршенням дихання. Відтак, серед симптом: хрипота, утруднене дихання, задишка. Рідше – кашель, відчуття перебування стороннього тіла, дискомфорт, дисфагія», – зазначили медики. 

У лікарі додали, що такі операції є складними, адже потребують особливого анестезіологічного забезпечення і вимагають проведення наркозу без інтубації трахеї.

«Після операції пройшло вже більше місяця. Голос і дихання у хлопчика добрі. Надалі дитина буде під постійним спостереженням медиків. Адже, можливо, буде потрібне повторне втручання», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, львівські медики врятували дев’ятимісячного хлопчика, який перекинув чайник з окропом та отримав опік чверті тіла. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!