Львівські лікарі прооперували 7-річну дівчинку з ускладненням після запалення вуха

481 0
Через запалення вуха дитина впала в кому.
Умовне фото

Умовне фото

У Львівській клінічній дитячій лікарні «Охматдит» медики прооперували дівчинку з Дрогобича з небезпечним ускладненням після запалення вух. Про це повідомили у пресслужбі медзакладу.

«Це було дуже стрімке ускладнення від отиту. Гній з вуха пішов у мозок. Дитина втратила свідомість, почалися судоми. Далі кома. Батьки швидко звернулися до лікарні, її одразу госпіталізували до реанімації у Дрогобичі», – зазначив керівник клініки дитячої оториноларингології Федір Юрочко

За кілька днів дівчинку із Дрогобича перевели до реанімацї львівської лікарні, де команда реаніматологів стабілізувала її стан. Медики прооперували дитину, виконавши антромастоїдотомію.

Читайте також: У Львові в дітей діагностують нетипові ускладнення після Covid-19

«Первинне вогнище інфекції у вусі було усунуто. Дитина швидко почала одужувати. Буквально за кілька днів дівчинку перевели із реанімації в ЛОР-відділення», – сказав керівник клініки.

Із дівчинкою розпочали ранню реабілітацію. Наразі ведеться спостереження ЛОРів, ще якийсь час дитина проведе у шпиталі.

Нагадаємо, що у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» збільшується кількість пацієнтів із укладненнями після Covid-19. У дітей до 1 року почали виявляти тромби та лімфоторакс. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!