Львівські лікарі провели 15-річному хлопцю операцію на мозку з пробудженням

813 0
Операція тривала сім годин.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Львівські медики провели операцію на мозку з пробудженням – хлопець мав бути при свідомості під час найважливішої частини операції. 

Джерело: Перше медичне об'єднання Львова

Пацієнтом був 15-річний Максим із Тернополя, який через пухлину в мозку з восьми років страждав від сильних епілептичних нападів. Лікарі розповідають, що черговий напад у хлопця міг статися через будь-що, як-от: фізичну активність або прояв емоцій. Підліток до появи судом займався танцями, але через пухлину навіть не міг більше бігати. 

Читайте також: У Львові прооперували восьмимісячне немовля з важкою формою епілепсії

Останніми роками йому стало важко говорити та запам'ятовувати, оскільки пухлина росла та почала тиснути на ділянки мозку, які відповідають за мовлення й рухи, зрештою виник високий ризик паралічу правої половини тіла. Операцію провели львівські нейрохірурги лікарні Святого Миколая. 

«Під час видалення самої пухлини лікарям вдалося розбудити Максима. Це потрібно аби контролювати його мову та рухи і не пошкодити ділянки мозку, що за них відповідають. Медики розважали Максима розмовами про його улюблених супергероїв коміксів та вигадані всесвіти і не давали хлопцеві заснути. Поки він говорив активність у ділянках, які відповідають за рухи кінцівками та мовлення», – йдеться в повідомленні.

Операція тривала сім годин. Аналізи показали, що лікарям вдалося повністю видалити пухлину, а утворення було доброякісним.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!