Львівські лікарі врятували 4-річну дівчинку з Північної Ірландії з епілепсією, що загрожувала життю

1059 0
Пацієнтка з Британських островів переживала складні судомні напади, що загрожували життю та заважали розвитку дитини.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Нейрохірурги Лікарні святого Миколая врятували 4-річну Рейчел Гріббен із Північної Ірландії, яка переживала складні судомні припадки, що загрожували її життю та заважали здоровому розвитку. Про це повідомила пресслужба Першого територіального медоб’єднання.  

«Коли дівчинці було півтора рочки, батьки помітили, що менша якось відстає в розвитку. Також в крихітки з’явилися незначні посмикування тіла. А вже за кілька місяців вона перенесла перший важкий судомний напад. Медики діагностували епілепсію з епілептичними спазмами», – йдеться у повідомленні. 

При такому захворюванні по всьому головному мозку виникають розряди. Також лікарі виявили фокально-кортикальну дисплазію, тобто погано розвинені звивини цього органу, які і провокували судоми.  

За порадою американського нейрохіхрурга батьки відправились до Львова на прийому до української команди медиків, яку очолює нейрохірург Дитячої Лікарні Святого Миколая Михайло Ловга.

«Ми вибрали комбінований доступ. Поетапно відкрили порожнину черепа, знайшли змінену зону, відділили її і поетапно від’єднали. А потім - видалили повністю. Вкрай важливо було бути максимально далеко від ділянки, яка відповідає за рухи кінцівками. А фокальна кортикальна дисплазія, тобто ця змінена частина мозку, була дуже близько до тієї зони. Саме тому ми працювали спільно з нейрофізіологами, використовуючи надсучасні технології - інтеропераційний моніторинг та «навігаційну систему», які допомагають нам уникнути пошкоджень здорових ділянок мозку», – розповів керівник команди львівських нейрохірургів Михайло Ловга.

Після успішного 7-годинного операційного втручання судоми повністю відступили. Надалі вони не заважатимуть розвитку дитини. Рейчел вже повернулася додому. 

Нагадаємо, що нещодавно львівські лікарі видалили у дитини 10-сантиметрову пухлину.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!