Львівські лікарі врятували 6-річну дівчинку із надскладною онкологією

2494 0
6-річна Даніела родом із Закарпаття.
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Лікарі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру допомогли 6-річній Даніелі із Закарпаття, у якої виявили лімфому Беркітта – онкопатологію лімфатичної системи. Про це повідомила пресслужба дитячого медичного центру. 

«Упродовж двох діб нам вдалось встановити правильний діагноз та негайно розпочати лікування. Це надважливо, адже ми мали справу з дуже агресивним типом лімфоми, який швидко розповсюджується, гірше піддається лікуванню, і має невеликий відсоток одужання загалом», – вказала гематологиня Оксана Воробель.

До центру Даніела потрапила ще у травні минулого року у важкому стані – з масивним новоутвором у животі, з пухлинними ураженнями кісткового мозку, органів грудної клітки, кісток щелепи тощо. 

За період лікування дівчинці провели 7 запланованих блоків хіміотерапії, від яких хвороба відступила. Проте залишався ще лімфовузол, який видалили після консультацій із закордонними онкогематологами. 

Після пересадки стовбурових клітин у Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку Даніела з матір’ю відпустили додому. 

Нагадаємо, що у Львові лікарі від смертельної хвороби врятували батька десятьох дітей.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!