Львівські лікарі врятували двох дітей, які проковтнули монети

1900 0
БАтькам радять ховати від маленьких дітей дріб'язок.
фото: охматдит. львів

фото: охматдит. львів

Медики Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ дістали монети зі шлунків двох маленьких пацієнтів. Зокрема, за допомогою звернулися батьки 5-річної дівчинки, яка проковтнула дві монети – номіналом в одну гривню та 50 копійок.

Лікар-ендоскопіст Марта Лучак діставала монетки без операції за допомогою ендоскопа під наркозом. Процедура була тривалою. А вже після цього випадку «швидка» доставила 3-річного хлопчика, який також проковтнув, щоправда, одну монету. У нього копійка замаскувалася майстерніше, кажуть лікарі. Вона потрапила у пілорус (клапан), що притиснув монету і не відпускав. Крім того, їжа у шлунку весь час заважала лікарці дістати стороннє тіло. Однак після кількох спроб 50 копійок вдалося витягнути.

Читайте також:  У нас діти не плачуть. Як у Львові малюкам роблять складні операції

«У дітей це часом буває напівнесвідомо. Але дуже важливо, щоб батьки приїхали до лікаря якнайшвидше, бо тоді є більше шансів дістати монети з шлунка без операції», – йдеться на сторінці медзакладу у Фейсбуку. Окрім цього, радять краще ховати від малечі дріб’язок.

Нині маленькі пацієнти уже вдома і почуваються добре.

Для довідки

Як вберегти дитину від ковтання сторонніх предметів

  • звертайте увагу на вікові обмеження – не давайте маленьким дітям ті іграшки, які не передбачені для їхнього віку. Іграшки для дітей старшого віку можуть містити дрібні деталі.
  • не залишайте дрібні речі у зоні доступності дитини. Зберігайте гроші в гаманцях, батарейки у шухлядах, а прикраси у шкатулках. Все це не менш важливо, ніж постійно прибирати вдома і ховати від дітей ліки.
  • не використовуйте предмети побуту (пульт від телевізора, годинники, електронні ваги, тощо) для забавки чи відволікання дітей.
  • якщо діти зовсім маленькі, постарайтесь не купувати додому нічого, що має маленькі магніти та іграшки, для роботи яких потрібні маленькі батарейки.
  • якщо маєте кількох дітей, спробуйте пояснити старшим, які предмети небезпечно давати малюкам. Запропонуйте відразу ховати такі речі.

 

Нагадаємо, Тvoemisto.tv уже писало, що робити батькам, якщо дитина проковтнула сторонній предмет.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!