Львівські лікарі врятували двомісячну дівчинку, яка не могла дихати через кістку у горлі

499 0
На корені язика Вероніки устворилась кістка, яка становила загрозу її життю.
Фото: Львівська міськрада

Фото: Львівська міськрада

Лікарі святого Миколая врятували двомісячну Вероніку, яка не могла дихати через кістку у горлі. Про це повідомила пресслужба медзакладу.

«Веронічка з Тернопільщини народилася передчасно – на 37-му тижні вагітності. Перші три тижні життя дівчинка була цілком здоровою. А потім раптом виникли хрипи та ускладнене дихання. Тернопільські лікарі діагностували немовляті пневмонію і почали відповідне лікування», – йдеться у повідомленні.  

Після ускладнень лікарі зробили комп’ютерну томографію і виявили на корені язика дитини велику кісту розміром 1,3 см. Вона поступово росла і в будь-який момент дитина могла задихнутися.

Згодом дівчинку направили у Львів у лікарню святого Миколая. Медикам довелося ввести інтубаційну трубку, підключити дитину до апарату штучної вентиляції легень та ввести у стан медикаментозної коми. За її життя боролась команда відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Читайте також: Американський пульмонолог проведе консультації для дітей у Львові

Новоутворення вдалось успішно видалити та розблокувати дихальні шляхи немовляти. Наразі Вероніка повністю одужала та повернулась до батьків. 

Нагадаємо, що львівські лікарі вчасно діагностували і попередили розвиток у 7-річної дівчинки з пересадженою ниркою важкого онкозахворювання – лімфоми.

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!