Львівські лікарі врятували жінку, видаливши їй 13-тикілограмову кістому

1624 0
Через те, що пухлина займала всю черевну порожнину, 55-річній жінці були змушені видалити всі внутрішні статеві органи.
Фото: ЛШМД

Фото: ЛШМД

Медики Львівської лікарні швидкої медичної допомоги прооперували 55-річну жінку, в якої виявили 12-літрову кистому яєчника. Приблизна вага утвору становила 13 кг, йдеться на сторінці лікарні.

Читайте також: У Винниківському госпіталі відновили роботу низка відділень

Про проблеми зі здоров’ям жінка й не підозрювала. Тривалий час 55-річна пацієнтка не відвідувала й гінеколога, оскільки її нічого не турбувало. До медиків вона звернулась лише тоді, коли помітила суттєве збільшення живота, що поєднувалось із болем внизу та дискомфортом в ділянці шлунку.

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

Після обстеження у неї виявили 12-літрову рідинну кистому правого яєчника. Пухлина займала всю черевну порожнину – від малого тазу і аж до діафрагми, підпираючи шлунок. Через це медикам довелось видалили тіло матки, шийку матки, яєчники, один з яких був перероджений в гігантську кистому та обидві маткові труби. Під час операції було втрачено приблизно 12 літрів вмісту і приблизна вага утвору становила близько 13 кг.

Як наголошують хірурги, серед причин, що призводять до утворення таких пухлин – можуть бути зміни гормонального фону, тому кожному не варто нехтувати своїм здоров’ям і хоча б раз на рік проходити планові медичні обстеження.

Зараз жінка почувається добре і її вже виписали додому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!