Львівські ЛОРи успішно прооперували двох хлопців із папіломами гортані

6444 0
Вперше в Україні лікарі застосували препарат, за допомогою якого зупиняться рецидиви хвороби.
Фото: дитяча лікарня ОХМАТДИТ

Фото: дитяча лікарня ОХМАТДИТ

Львівські ЛОРи обласної лікарні ОХМАТДИТ успішно прооперували двох хлопців – 4 і 11 років – в яких виявили папіломатоз гортані. Лікарі ендоскопічно видалили пухлинки і вперше в Україні місцево застосували препарат, за допомогою якого рецидиви зможуть зупинитися або суттєво сповільниться їх ріст у майбутньому, йдеться на сторінці лікарні у Фейсбуці.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 17-річного хлопця, який випадково вистрелив собі цвяхом у груди

Відомо, що кожен з малих пацієнтів уже мав по кілька операцій з видалення папілом у гортані: в 11-річного пацієнта це вже 4 операція, а в 4-річного – 3 операція. У хлопців були практично однакові скарги: голос ставав хриплим, вони хропіли уві сні, з’являлася задишка.

Оскільки папіломи гортані мають здатність виростати знову і знову, доводиться їх часто видаляти. Якщо цього не робити, можу зникнути голос, виникнути дихальна недостатність, з’являються проблеми із харчуванням. Проте, після операцій залишаються рубці, тож дитині заважають і папіломи, і рубці від операцій.

Щоб розірвати це «займкнуте коло», ЛОРи дитячої лікарні ОХМАТДИТ ендоскопічно видалили папіломи гортані і вперше в Україні місцево застосували препарат, за допомогою якого рецидиви зупиняться або суттєво сповільниться їх ріст у майбутньому. Це шанс для маленьких пацієнтів одужати повністю або набагато рідше повертатися в операційну.

Читайте також: Не здавалися, поки не минула небезпека. Львівські медики понад 40 хвилин реанімували пацієнта

Під час операцій дітям застосували спеціальний наркоз, без інтубації (трубки у трахеї), на вільному диханні. Зараз двоє хлопців почуваються набагато краще, у них покращилося дихання, голос і їх вже навіть виписали додому.

Нагадаємо, хірурги врятували 13-річного хлопця з ознаками кишкової непрохідності, викликаної дивертикулом Меккеля. А цими вихідними лікарі надали допомогу 17-річному юнаку, який випадково вистрелив собі у груди з цвяхозабивного пістолета.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!