Лікарі ОХМАТДИТу прооперували 11-річного хлопця, в якого був гній з мозку

2730 0
Усе почалося із запалення вуха.
Фото: Medicover

Фото: Medicover

У Львівській обласній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» провели термінову операцію 11-річному хлопцю, в якого через запалення вуха утворився гній у мозку. Звідти дістали 5 мл гною. Про це йдеться на сторінці лікарні у Фейсбуці.

Читайте також: Лікарі ОХМАТДИТу видалили у 14-річної львів'янки п'ятикілограмове утворення яєчника

Хлопець вже 3 роки хворів на хронічний середній отит. Були загострення, коли у вусі накопичувався гній, його звідти діставали, але хвороба залишалася. Цього року стан дитини загострився настільки, що гній опинився не лише у вусі, а й у порожнині головного мозку. Врятувати його могла лише термінова операція.

Юнак мешкає у сусідній області, де лежав у реанімації з менінгітом (запаленням мозку) і абсцесом (скупченням гною) у порожнині черепа. Але запальний процес зняли, а абсцес залишився. Там таких операцій не роблять, а в Києві не змогли прийняти хлопця через карантин.

Читайте також: В ОХМАТДИТі провели успішну операцію 3-річному хлопчику, який не міг самостійно ходити

До Львова хлопця привезли у загрозливому стані. На МРТ лікарі побачили чимало гною, кістка вуха прогнила, гній потрапив у головний мозок і спровокував менінгіт і абсцес.

Учора, 25 грудня, його терміново прооперували. Через завушний розріз хірурги дісталися до скроневої кістки, розбурували її і видалили величезну холестеатому (пухлиноподібний утвір). Прогнилу кістку очистили від пошкоджених тканин, видалили утворення і гній. Операція тривала 4 години.

Зараз загрози для життя хлопця вже немає. Хлопець добре почувається і скоро поїде додому.

Нагадаємо, нещодавно лікарі львівського ОХМАТДИТу видалили у 14-річної дівчини гігантське утворення яєчника завбільшки з баскетбольний м’яч.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!