Львівські медики прооперували 7-місячного хлопчика зі Слов'янська з розщілиною піднебіння

909 0
Змогли виправити усе під час однієї операції.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

Хірурги дитячої лікарні «Охматдит» прооперували 7-місячного хлопчика зі Слов'янська із розщілиною м'якого і твердого піднебіння. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Як йдеться у повідомленні, сім'я зі Слов'янська Донецької області. На наступний день після повномасштабного вторгнення 25 лютого 2022 року подружжя дізналося про довгоочікувану вагітність. Після невдалих спроб напередодні повномасштабної війни вони зважилися на процедуру ЕКО. До квітня сім'я була у Слов'янську, а коли бойові дії були вже дуже активні і стало надто небезпечно – подружжя вирішило виїхати з міста спершу до Хмельницької області, далі до Вінниці. Довгоочікуваний син народився у листопаді.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували 5-місячну дівчинку із надскладною верхньою вродженою вадою губи

Після народження у хлопчика виявили розщілину мʼякого піднебіння. В «Охматдиті» з'ясували, що є і розщілина частково твердого піднебіння та взялися оперувати хлопчика. Змогли виправити усе під час однієї операції. 

Нагадаємо, львівські лікарі врятували 9-місячне немовля з опіками. У малюка були опіки 25% поверхні тіла. 10% з них – глибокі.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!