Львівські медики провели багатоетапне лікування хлопчика з вродженою вадою

1234 0
Дитині ліквідували ентеростому і зʼєднали товсту кишку аби процес випорожнення міг відбуватися природньо.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

Лікарі дитячої лікарні «Охматдит» завершили багатоетапне хірургічне лікування хлопчика з Умані, у якого була вроджена відсутність ануса. Про це повідомили у лікарні. 

Дитині ліквідували ентеростому і зʼєднали товсту кишку аби процес випорожнення міг відбуватися природньо. Тепер Віталія чекає шлях реабілітації, який триватиме не один рік. Зараз вага хлопчика – 8 кг. Під час першої операції вага становила 6 кг. Цифра зупинилася на позначці 6 і набрати вагу хлопчик до втручання не міг.

«Все що ми мали зробити - ми усе зробили. Зараз він має рости, розвиватися. З часом його мають вчити користуватися горщиком. У діток без такої патології це відбувається біля одного року. У нього це буде трохи пізніше. Зараз головне реабілітація. Дитина має відчути цей природній рефлекс. Весь цей час ми будемо з ним на звʼязку та за необхідності будемо проводити контрольні огляди», – розповів завідувач клініки «Хірургія Плюс» львівського «Охматдиту» Роман Стеник.

Читайте також: Львівські лікарі врятували слух 6-річної дитини

Зазначимо, кілька місяців тому Віталія прооперували в «Охматдиті» у віці 9-ти місяців. Другу операцію провели дитині у шпиталі у рік. Атрезію ануса у дитинки виявили ще у пологовому будинку одразу після народження. Перший етап оперативного лікування виконано в Черкаській обласній лікарні – дитині було накладено колостому, через яку відбувається опорожнення кишківника, тому дитинка може їсти і поправлятися.

Після дообстеження з’ясувалося, що у хлопчика також є нориця – вроджений хід від кишківника до сечових шляхів, через що у дитини було постійне запалення нирок. Також хлопчик не набирав вагу через довготривалу інфекцію та антибактеріальну терапію. Відтак, ніхто із медиків не погоджувався робити втручання дитинці із такою малою вагою.

Нагадаємо, львівські лікарі прооперували 7-річного хлопчика зі Запоріжжя. Він мав вроджену ваду – птоз лівого ока.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!