Львівські медики врятували 10-місячного малюка, який проковтнув деталь від Lego

1995 0
Пластмасову деталь медики знайшли у середній третині стравоходу.

Лікарі львівського «Охматдиту» рятували малюка із Бродів, що на Львівщині. Десятимісячна дитина проковтнула пластмасову деталь від конструктора Lego. Про це розповіли у пресслужбі лікарні.

«Артуру 10 місяців. Хлопчик бавився вдома конструктором лего, після цього у малюка почалися скарги на слинотечу, позиви на блювання, неспокій і порушення ковтання. Відтак, каретою швидкої медичної допомоги Артура доставили до «Охматдиту». Наші лікарі одразу провели хлопчику рентгенографічне обстеження грудної клітки», – йдеться у повідомленні.

І хоча стороннього тіло не було виявлено, усі клінічні дані вказували про наявність чужорідного предмета у стравоході. Тож дитячий хірург Олександр Колодій провів дитині діагностичну езофагоскопію. Відтак у середній третині стравоходу таки знайшли пластмасову деталь Legoчервоного кольору. 

Читайте також: Львівські лікарі вилікували 12-річну дівчинку з важким ускладненням отиту

«Стороннє тіло успішно видалили. Дитину виписали із шпиталю у задовільному стані», – зазначили у лікарні.

Нагадаємо, лікарі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» прооперували 9-річного Олексія із кісткою в нирці. У дитини діагностували тотальний гідронефроз лівої нирки. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!