Львівські медики врятували 55-річного чоловіка з гнійною патологією хребта

24555 0
Пацієнт звернувся зі скаргами нестерпного болю в хребті й затримкою сечі.
Фото: Львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Фото: Львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги лікарі врятували життя 55-річному чоловіку з Яворівщини, провівши операцію на хребті. Чоловік звернувся до лікарів зіі скаргами на нестерпний біль у спині, затримку сечі та виснаження організму.

Раніше в іншому закладі йому ставили діагноз спондилодисцит, тобто запалення міжхребцевого диска і двох сусідніх хребців та множинні гнійники навколо хребта, які перетискають спинний мозок. 

Читайте також: У Львові прооперували Давидка, якому львів'яни збирали кошти на стимулятор нерва діафрагми

«Ситуація складна: сечі немає, нирки відмовляють, тиск низький. Зваживши всі ризики, медики прийняли рішення оперувати», – повідомляють у медзакладі.

За словами медиків, за допомогою малоінвазивних методик спеціалісти ліквідували гнійні вогнища хребта та звільнили спинний мозок.  Після вдалої операції чоловік відчуває значне полегшення, у нього стабільний стан і з’явилося бажання проходити реабілітацію. 

Для довідки

Причинами виникнення спондилодисциту зазвичай є цукровий діабет, інфекційні захворювання нирок, спінальні травми цироз, ревматичні захворювання й навіть тривала алкогольна залежність. 

Найпоширенішими симптомами хвороби є слабкість, біль у попереку або у грудному відділі хребта, який може посилюватися під час ходіння, сидіння чи поворотів у ліжку. Також спостерігають часте порушення сечовипускання і розвиток неврологічних розладів, як-от слабкості в руках, ногах чи затерпання. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!