Львівські нейрохірурги понад дев'ять годин оперували хлопчика з важкою пухлиною

5973 0
В 4-річного хлопчика діагностували інтрамедулярну пухлину спинного мозку та стовбура головного мозку. Вона – одна із найскладніших патологій в нейрохірургії.
фото: зі сторінці медзакладу у фейсбуку

фото: зі сторінці медзакладу у фейсбуку

Пилипа Орлика, прооперували 4-річного хлопчика із Закарпаття, в якого діагностували інтрамедулярну пухлину спинного мозку та стовбура головного мозку. Зі слів лікарів, така пухлина – одна із найскладніших патологій в нейрохірургії.

«Дитина хворіє впродовж останніх 2 місяців. У нього було порушення координації рухів, ходи та виражена слинотеча. Батьки зверталися до багатьох спеціалістів різних спеціальностей в області, а близько 2-х тижнів тому дитині вперше провели ЯМРТ голови і хребта та виявили новоутворення спинного мозку на рівні С1-С6 хребців та стовбура головного мозку»,каже лікар-нейрохірург дитячої лікарні Тарас Микитин.

Читайте також: У Львові жінці врятували руку після того, як її травмував автобус

Складність патології полягає в тому, що це пухлина в каналі спинного мозку, яка розтискає весь спинний мозок із середини, тому віднімає руки та ноги.

Батьки звернулися до спеціалістів нейрохірургічного відділення Міської дитячої клінічної лікарні за допомогою, де хлопчика успішно прооперували. Операція тривала 9,5 годин з використанням нейромоніторингу.

«Провели тотальне видалення утвору зі спинного мозку та зі стовбуру мозку. У післяопераційний період хлопчик два дні був у реанімаційному відділенні. Контрольне ЯМРТ показало тотальне видалення утвору. Зараз дитина перебуває у відділенні нейрохірургії, з ним працюють реабілітологи. У нього очікуваний легкий парез у лівих кінцівках, який з кожним днем регресує. Але він ковтає їжу, а бульбарні розлади вже регресували – тобто відновилася чітка звична мова і припинилася слинотеча», – додає він.

Читайте також: Посилений карантин у Львові продовжили до 19 квітня

Нагадаємо, що найближчим часом у дитячій лікарні на вул. Пилипа Орлика планують розгорнути 105 ліжок. Уже цього тижня загальний резерв ліжко-місць може становити орієнтовно до двох тисяч, а до кінця травня – три тисячі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!