Львівські нейрохірурги врятували 11-річного хлопця з Сєверодонецька, в якого раптово відмовили ноги

5755 0
Як виявилося, причиною стала пухлина.
фото пресслужби лмр

фото пресслужби лмр

11-річний хлопчик із Сєверодонецька через російську агресію втратив дім, а вже вдома у родичів на Хмельниччині у нього раптом відмовили ноги. Сім’я тікала від війни, коли їх наздогнала хвороба сина. 

«У 11-річного Льови раптово відмовили ноги. Як виявилося, причиною стала пухлина. З міста родина евакуювалися після того, як їхній квартал накрило «Градом». Один зі снарядів влучив у школу, в укритті якої перебувала Тетяна з Льовою та рідними. Вони вибиралися з палаючої будівлі. Того ж дня згоріла і їхня квартира. Та навіть на Хмельниччині, куди перебралася родина, їхні випробування не завершилися. Якось зранку Льова не зміг підвестися з ліжка. Ноги не слухалися дитину», – повідомили у Першому ТМО Львова.

Читайте також: Львівські лікарі лікують 17-річного хлопця, в руках якого вибухнула пляшка

Коли хлопчика привезли швидкою у лікарню святого Миколая, оперувати потрібно було максимально швидко. Команда нейрохірургів на чолі із завідувачем відділення Михайлом Ловгою видалили пухлину, яка проростала у спинний мозок та на той момент уже практично повністю знерухомила хлопчика. Операція тривала 9 годин. Пухлину грудного відділу спинного мозку повністю ліквідували, не зачепивши важливих структур спинного мозку.

Нині, за два місяці після операції, стан хлопчика значно покращився. Попри те, що дитина потрапила до лікарні із цілком знерухомленими ногами, він уже може згинати та розгинати нижні кінцівки. Це результат роботи нейрохірургів та команди реабілітологів.

Нагадаємо, що напередодні львівські лікарі врятували 40-річну Оксану з Донеччини, яка отримала чисельні поранення внаслідок ракетного удару. Чоловік Оксани загинув на місці на очах у 13-річного сина, який сам від отриманих травм невдовзі помер в лікарні. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!