Львівські ортопеди врятували 16-річного підлітка зі складним вродженим зрощенням кісток руки

1719 0
Одна рука була коротша від іншої на 3 см. Хлопець не міг вмиватися, одягатися, навіть почухати носа.
Фото: лікарня ОХМАТДИТ

Фото: лікарня ОХМАТДИТ

У львівському ОХМАТДИТі провели складну операцію 16-річному пацієнту зі складною вродженою вадою руки. У хлопця діагностували радіоульнарний синостоз, тобто стан, при якому зрощені дві кістки передпліччя і немає повної амплітуди рухів. Лікарі кажуть, такої складної деформації не бачили вже 8 років. Про це повідомляють у пресслужбі лікарні.

Читайте також: Львівські медики провели дві унікальні операції на серці крізь щілини між ребрами 

Від народження хлопець не жив повноцінно. Він не міг самостійно вмиватися, вдягатися, зачісуватися, і навіть почухати носа. Львівські ортопеди після детального обстеження склали план лікування. Першим етапом стала сама операція. Ортопед-травматолог Ірина Гарбузяк зауважує, що у практиці стикається з дуже складними випадками, однак такої важкої деформації не зустрічала вже 8 років.

Читайте також: Львівські ЛОРи проввели унікальні операцію 6-річному хлопчику із стенозом гортані

«Це патологія поширена, але у цьому випадку було непросте зрощення. Взагалі це складна деформація, під час її хірургічної корекції можуть виникати судинні і неврологічні порушення. Наше завдання було – правильно спланувати операцію, щоб все спрогнозувати і відпрацювати до деталей. Ми ретельно готувалися, отримали всі обстеження, підібрали апарат. Ми обмежилися одним рівнем корекції, хоча планували два рівні. Один рівень дав нам можливість повністю досягнути поставлених завдань. Тут же, в операційній, ми перевірили – неврологічних і судинних ускладнень немає», – пояснює лікарка.

Після успішної операції рука юнака повернулася у своє фізіологічне положення. Медики запевняють, що пацієнт вже зможе самостійно себе обслуговувати. Хоча попереду у хлопця – другий етап лікування. Через тиждень після операції він почне працювати з апаратом, зокрема, з допомогою спеціальної конструкції подовжуватиме кінцівку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!