Геріатричний пансіонат у Львові зможе розробити документи на землю

892 0
Йдеться про ділянку, частина якої перебуває в користуванні компанії, пов’язаної з депутатом ЛМР Олексієм Різником.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

Львівська міськрада дозволила КНП ЛОР «Львівський геріатричний пансіонат» розробити документацію на земельну ділянку площею 12 га. За це рішення на сесії міської ради 27 грудня проголосувало 38 депутатів. 

Окрім цього, ЛМР визнала геріатричний пансіонат власником земельної ділянки розміром 14,4 га, включно з спірною її частиною розміром у 2,4 га, яка перебуває у користуванні компанії, яку пов’язують з депутатом міськради Олексієм Різником.

Оскільки по цій земельній ділянці все ще тривають три судові процеси, то депутат ЛМР від партії «Варта» Юрій Мартинюк на сесії просив про закріплення лише 12 га, якими пансіонат користувався 13 років поспіль. Проте директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич вказала, що ухвала має декларативний характер та її прийняття дозволить розпочати процес закріплення землі за установою. 

Читайте також: Львівська міськрада подала позов до суду, щоб припинити забудову геріатричного пансіонату

Також зазначимо, що на території геріатричного пансіонату зареєстрована будівля площею 56,8 кв.м., існування якої ставлять під сумнів прокуратура, поліція та Львівська міська рада. Її передали в іпотеку ТОВ «Агератум плюс», засновником і керівником якого є львів'янин Роман Яріш. Він є партнером депутатів міської ради Олексія Різника та покійного Юрія Ломаги у ТОВ «Єврокомісар». Це відбулось на початку грудня 2021 р, а у жовтні 2021 року «Діяльне милосердя» зареєструвало право власності на будівлю.

Нагадаємо, що 31 липня цього року прокуратура відкрила кримінальне провадження через ймовірну підробку технічного паспорта, на підставі якого «Діяльне милосердя» зареєструвало у жовтні 2021 р. право власності на прохідну площею 56,8 кв.м. на ділянці, наданій організації у користування. Згодом Львівська міська рада подала позов у Господарський суд Львівської області з проханням припинити право власності на примарну будівлю та скасовувати державну реєстрацію прав на ділянці Обласного геріатричного пансіонату, що на вул. Медової Печери, 71. 

Додамо, раніше Тvoemisto.tv відвідало львівський геріатричний пансіонат, поспілкувалося з людьми, які там мешкають, і його новою директоркою, яка лише пів року виконує ці обов'язки. Читайте матеріал за посиланням

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!