Львівському трамваю – 129 років. Програма святкування

1382 0
У депо відбудеться безкоштовна одноденна виставка рухомого складу.
Фото: Львівелектротранс

Фото: Львівелектротранс

У неділю, 4 червня, львівському електричному трамваю виповниться 129 років. З цієї нагоди у трамвайному депо, що на вул. Городоцькій, 185, відбудеться безкоштовна одноденна виставка рухомого складу – від ретротрамваїв до найсучасніших зразків. Про це повідомляє «Львівелектротранс».

Програма заходу:

  • 12:00 – Відкриття виставки 
  • 12:20 – Огляд трамваїв із відкритими кабінами 
  • 16:00 – Огляд лише салонів трамваїв 
  • 20:00 – Закриття виставки
     

Увесь захід проходитиме під акомпанемент оркестру Національної академії сухопутних військ ім гетьмана Петра Сагайдачного.

Читайте також: Е-квиток по вінницьки. Як у місті з 2020-го працює безготівкова оплата проїзду

«За рекомендаціями СБУ – просимо не вести онлайн-трансляцію із заходу, фотографувати територію (лише рухомий склад). При сигналі «Повітряна тривога!» – виставка тимчасово припиняє роботу, до «Відбою!». Виконуйте вказівки оповіщень Цивільного захисту населення», – закликали в Львівелектротранс. 

Нагадаємо, що з 1 червня, на вулиці Шевченка відновлять рух два автобусні маршрути та трамвай. Зокрема, йдеться про автобус №61 зі сполученням с. Підбірці – с.Підрясне, а також №17. Крім того, відновить рух трамвайний маршрут №7. Детальніше за посиланням

Довідка

31 травня 1894 року у Львові відкрили регулярний рух другого в Україні і четвертого в Австро-Угорщині електричного трамвая. Довжина ліній становила 8,3 км. Діяли такі маршрути (подані сучасні назви вулиць): «проспект Свободи – вулиця Степана Бандери – головний вокзал», «проспект Свободи – вулиця Івана Франка – Стрийський парк» і «проспект Свободи – вулиця Личаківська – Личаків». Відкриття було приурочено до Крайової виставки, що проходила у Стрийському парку.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!